سمینار نمایی از بالا به فیزیک تجربی انرژی های بالا

سخنرانی جناب آقای دکتر علی فهیم، استادیار دانشکده علوم مهندسی دانشگاه تهران با عنوان "نمایی از بالا به فیزیک تجربی انرژی های بالا"  روز دوشنبه، ۲٥ اردیبهشت ماه ساعت 12:30 الی 14 در ساختمان شماره ٢، اتاق 803 برگزار می‌شود.

دکتر علی فهیم، استادیار دانشکده علوم مهندسی دانشگاه تهران می‌باشد که مدرک دکترای خود را در رشته فیزیک ذرات بنیادی از دانشگاه صنعتی شریف تهران در سال 2012 میلادی دریافت کرده است. ایشان بخشی از تحقیقات خود را در آزمایشگاه CERN سوئیس حدفاصل سال‌های 2012-2008 میلادی گذارنده است. رساله دکتری ایشان بر روی فیزیک جدید باا استفاده از داده‌های آزمایش CMS در شتاب‌دهنده LHC که منجر به کشف ذره هیگز شد، متمرکز است. دکتر علی فهیمم همچنین محقق پژوهشگاه دانش‌های بنیادی موسوم به IPM است. علایق پژوهشی ایشان در حال حاضر به نحوه استخراجج  اطلاعات از مشاهدات تجربی و توسعه روش‌های آماری پیشرفته و تکنیک‌های داده‌کاوی در آنالیزهای فیزیکی مربوط می‌شود.

سمینار پیش رو یک مرور کلی بر روی فیزیک ذرات بنیادی یا فیزیک انرژی‌های بالا است. همان‌طور که انتظار می‌رود، سمینار با یک معرفی آموزشی از مدل‌های استاندارد و یک تور از دنیای زیر اتمی آغاز می‌شود. در یک چهارچوب کلی، دستگاه اصلی و سیستم تنظیم داده‌ی مورداستفاده در آزمایش، نمایش داده می‌شود.

سازمان اروپایی پژوهش‌های هسته‌ای موسوم به CERN، یکی از مراکز معتبر در تحقیقات تجربی فیزیک ذرات بنیادی است. در ادامه اجزای اصلی آزمایش ذرات در CERN توضیح داده می‌شود. همچنین توضیح داده می‌شود که داده‌های جمع‌آوری‌شده ازز آشکارسازهای الکترونیکی چقدر بزرگ است و دانشمندان چگونه این داده‌های بزرگ را آنالیز می‌کنند. به‌عنوان یک مثال کاربردی،، در انتها به روند کشف ذره هیگز و مسائل مربوط به آن پرداخته می‌شود.