معرفی دانشکده معرفی دانشکده

این دانشکده همزمان با تاسیس دانشکده فنی در سال ۱۳۱۳ ایجاد شده و در سال ۱۳۲۰ از محل اولیه آن که دارالفنون بود به محل فعلی دانشکده فنی انتقال یافت. مهندسان الکترومکانیک تربیت شده در آن دوران، در رشته‌‌‌های صنایع، تأسیسات و برق فارغ‌التحصیل می‌شدند که مجموعاً "الکترومکانیک" نامیده می‌شد. در دهه ۱۳۴۰ شعبه الکترومکانیک، به رشته‌‌‌های مهندسی برق و مهندسی مکانیک تقسیم شد. در سال ۱۳۴۴ تعداد اعضای هیأت علمی مهندسی برق مجموعاً در دو گرایش‌ "جریان قوی" و "جریان ضعیف" ۱۳ نفر بود. از سال ۱۳۴۹ دروس این دانشکده به صورت سیستم واحدی تغییر شکل یافت.

در حال حاضر، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر با بهره مندی از بیش از 80 عضو هیات علمی، در مقطع کارشناسی و در رشته مهندسی برق در پنج بخش الکترونیک، قدرت، کنترل، مخابرات و مهندسی پزشکی و در رشته مهندسی کامپیوتر در سه بخش فناوری اطلاعات، سخت افزار و نرم افزار، با بالاترین استانداردهای بین‌المللی، به تربیت مهندسان برجسته می‌پردازد. همچنین این دانشکده در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، علاوه بر زمینه‌های فوق در سه گرایش‌ هوش ماشین و رباتیک، معماری کامپیوتر و نانوتکنولوژی، به تربیت نیرو‌‌های متخصص و محقق می‌پردازد.

امروزه، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران با سه قطب تحقیقاتی، در زمینه‌های سیستم‌های الکترومغناطیسی کاربردی، نانوالکترونیک و کنترل و پردازش هوشمند، سرآمد کلیه مؤسسات آموزش عالی کشور در این زمینه می‌باشد. همچنین، این دانشکده با برخورداری از بیش از 50 آزمایشگاه آموزشی و تحقیقاتی که بعضاً، مانند آزمایشگاه‌های لایه نازک و فشارقوی، در سطح خاورمیانه کم نظیر هستند، طرح‌های تحقیقاتی متعددی را در زمینه‌های مختلف و مرتبط با موفقیت به اتمام رسانده و فناوری‌های نوینی را به کشور عرضه نموده است.

با توجه به سابقه درخشان و توان علمی، آموزشی و تحقیقاتی استادان و دانشجویان دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، این دانشکده همکاری‌‌های تحقیقاتی، تخصصی و آموزشی مختلف و متعددی با مراکز مختلف بخش‌‌های دولتی و غیر دولتی داخل کشور و همچنین مراکز علمی خارج از کشور دارد. تعداد قابل توجهی از فارغ‌التحصیلان این دانشکده، در واحدهای صنعتی، پژوهشی و دانشگاهی در سطح کشور به خدمت مشغول‌اند و تعداد قابل ملاحظه‌ای از اساتید برجسته دانشگاه‌های کانادا، امریکا و اروپا نیز از فارغ‌التحصیلان موفق این دانشکده هستند.