پرویز جبه‌دار مارالانی در سال ۱۳۲۰ در شهر تبریز به دنیا آمد و دوران تحصیل خود را در همین شهر به پایان رسانید. در طول این سالها بارها بواسطه تسلط و برجستگی در زمینه ریاضیات مورد تشویق و تقدیرمسئولان قرار گرفت و در سال ۱۳۳۷ رتبه اول المپیاد ریاضی کشور را کسب کرد. استاد می گوید: «پدرم دندانپزشک تجربی بود و من از بچگی به کار او علاقه‌مند بودم و مایل بودم تحصیلات خود را تا سطح تخصصی دندانپزشکی ادامه دهم. ولیکن، علاقه وافر به ریاضیات و تشویق دبیر ریاضی مرحوم جواد حریرچی، مرا به ادامه تحصیل در رشته ریاضی ترغیب داشت.» در سال ۱۳۳۸ در امتحانات نهایی رشته ریاضی در سطح استان آذربایجان شرقی رتبه اول را کسب نمود و دوره دبیرستان را به پایان رسانید. در همان سال به عنوان نفر اول کنکور ورودی دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزیده شد و تحصیل در رشته الکترومکانیک (شعبه برق) را آغاز نمود. در سال ۱۳۴۲ با احراز رتبه اول فارغ‌التحصیل شد و بلافاصله به عنوان مربی به استخدام رسمی دانشگاه تهران در آمد همچنین به دریافت بورس تحصیلی برای ادامه تحصیل در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی آمریکا نایل گردید. پس از بازگشت در سال ۱۳۴۹، دکتر جبه دار مارالانی در دانشگاه تهران، مجموعه آثار و فعالیتهای ارزشمندی را در زمینه آموزش، پژوهش و خدمت به مهندسی برق کشور ارایه نموده است.

به‌روز شده در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲