تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۹/۲۸ - ۰۹:۴۵

برگزاری سخنرانی جناب "آقای دکتر علی خلیلی" با عنوان وب معنایی (Semantic Web) یا وب داده‌ها روز  یکشنبه ششم دی‌ماه از ساعت 14 الی 16 در اتاق 801 واقع در طبقه هشتم ساختمان جدید دانشکده برق و کامپیوتر برگزار می‌گردد، از کلیه علاقه‌مندان جهت حضور در این سخنرانی دعوت به عمل می‌آید.

وب معنایی (Semantic Web) یا وب داده ها (Web of Data) مجموعه ای از استانداردها و الگوهای موفق برای به اشتراک گذاری داده ها و معانی آن ها بر روی وب می باشد.هدف از وب داده ها، آسان سازی دسترسی به داده ها و همچنین ایجاد برنامه های کاربردی نوآورانه دانش محور می باشد که با یکپارچه سازی جزایر داده ای مختلف، اطلاعات و سرویس های جدیدی را برای کاربران فراهم می آورند. مدلهای نمایش داده ها در وب معنایی نه تنها به انسان ها اجازه بهره برداری موثرتر از داده ها را می دهد بلکه به ماشین ها هم این امکان را می دهد که داده های عظیم روی وب را پردازش کنندوب معنایی در حال حاضر در جاهای مختلفی مثل کتابخانه ها، دولت ااکترونیکی، تجارت الکترونیکی، خبرگزاری ها (مثل وب داده ها در بی بی سی)ِ، آموزش الکترونیکی، جستجو و یکپارچه سازی داده ها، کاربرد دارد. اگر نگاهی به وضعیت وب داده های فارسی بیندازیم متوجه می شویم که داده های مورد استفاده در اکثر وب سایت های فارسی در آنها محبوس شده و امکان یکپارچه سازی و اسستنتاج روی داده ها کار خیلی دشواری است. یکی از جاهایی که وب داده ها کاربرد پیدا می کند، دولت الکترونیکی می باشد. اگر نگاهی به شاخص جهانی داده های باز دولتی بیندازید، به راحتی این عدم حضور را در مورد ایران متوجه می شویدیکی دیگر از زیر ساخت های اصلی وب معنایی، داشتن یک دانشنامه عمومی به عنوان مبنای وب داده های فارسی می باشد. در حال حاضر DBpedia نقش هاب را در وی داده ها ایفا می کند (اطلاعات ساختار یافته شده Wikipedia). در حال حاضر کار توسعه در کشورهای مختلف برای زبان های مختلف در حال انجام است. به نظر می رسد که اولین قدم برای راه اندازی وب داده های فارسی تلاش برای بررسی کیفیت ویکی پدیای فارسی و همکاری برای تبدیل آن به دیبی پدیای فارسی می باشدلزوم توسعه ابزارهای پردازش زبان طبیعی برای متون فارسی نیز یکی دیگر از زیر ساخت های وب داده های فارسی می باشد.

Biography:

Dr. Ali Khalili is a Postdoctoral researcher at KRR (Knowledge Representation & Reasoning) group, VU University of Amsterdam. His main research interests are Semantic Web, Web Services and Human Computer Interaction. Ali received his PhD from the University of Leipzig, Germany where he devised the WYSIWYM (What You See Is What You Mean) UI model to deal with semantically-enriched content. Ali has been a member of Leipzig's AKSW (Agile Knowledge Engineering and Semantic Web) group since 2011. He holds a BSc in software engineering and MSc in information technology (e-commerce) from SBU and KNTU universities in Iran. Ali has published several academic papers among them three were nominated for best-paper awards and one has won the best-paper award of COMPSAC2012 conference. He has also received several community awards such as best-poster prize, best application prize and creative innovative project award from Leipzig research festival 2012, AI Mashup challenge 2014, WoLE challenge 2013 and OCW excellence 2014 respectively. Ali has professional experiences in Web engineering and programming and has developed many open source projects such as RDFaCE semantic authoring tool for Weblogs, conTEXT Linked Data based text analytics platform, SlideWiki OpenCourseWare authoring platform and LD-R framework for building Linked Data-driven Web components.