معرفی دانشکده

اين دانشكده همزمان با تاسيس دانشکده فني در سال ۱۳۱۳ ايجاد شده و در سال ۱۳۲۰ از محل اوليه آن که دارالفنون بود به محل فعلي دانشکده فني انتقال يافت. مهندسان الکترومکانيک تربيت شده در آن دوران، در رشته‌‌‌هاي صنايع، تأسیسات و برق فارغ‌التحصيل مي‌شدند که مجموعاً "الکترومکانيک" ناميده مي‌شد. در دهه ۱۳۴۰ شعبه الکترومکانيک، به رشته‌‌‌هاي مهندسي برق و مهندسي مکانيک تقسيم شد. در سال ۱۳۴۴ تعداد اعضاي هيأت علمي مهندسی برق مجموعاً در دو گرايش‌ "جريان قوي" و "جريان ضعيف" ۱۳ نفر بود. از سال ۱۳۴۹ دروس اين دانشكده به صورت سيستم واحدي تغيير شکل يافت.

در حال حاضر، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر با بهره مندی از بیش از 80 عضو هیات علمی، در مقطع کارشناسی و در رشته مهندسي برق در پنج بخش الکترونيک، قدرت، کنترل، مخابرات و مهندسی پزشکی و در رشته مهندسی کامپيوتر در سه بخش فناوری اطلاعات، سخت افزار و نرم افزار، با بالاترین استانداردهای بین‌المللی، به تربیت مهندسان برجسته می‌پردازد. همچنین این دانشکده در مقاطع کارشناسي ارشد و دکترا، علاوه بر زمینه‌های فوق در سه گرايش‌ هوش ماشين و رباتيک، معماري کامپيوتر و نانوتکنولوژی، به تربيت نيرو‌‌هاي متخصص و محقق مي‌پردازد.

امروزه، دانشکده مهندسي برق و کامپيوتر پرديس دانشکده‌هاي فني دانشگاه تهران با سه قطب تحقيقاتي، در زمینه‌های سيستم‌هاي الکترومغناطيسي کاربردي، نانوالکترونيک و کنترل و پردازش هوشمند، سرآمد کليه مؤسسات آموزش عالي کشور در این زمينه مي‌باشد. همچنین، این دانشکده با برخورداری از بیش از 50 آزمايشگاه آموزشي و تحقيقاتي که بعضاً، مانند آزمايشگاه‌هاي لايه نازک و فشارقوي، در سطح خاورميانه کم نظیر هستند، طرح‌هاي تحقيقاتي متعددي را در زمينه‌هاي مختلف و مرتبط با موفقيت به اتمام رسانده و فناوري‌هاي نويني را به کشور عرضه نموده است.

با توجه به سابقه درخشان و توان علمي، آموزشي و تحقیقاتی استادان و دانشجويان دانشکده مهندسی برق و کامپيوتر، اين دانشكده همکاري‌‌هاي تحقيقاتي، تخصصي و آموزشي مختلف و متعددي با مراکز مختلف بخش‌‌هاي دولتي و غير دولتي داخل کشور و همچنين مراکز علمي خارج از کشور دارد. تعداد قابل توجهي از فارغ‌التحصيلان اين دانشکده، در واحدهاي صنعتي، پژوهشي و دانشگاهي در سطح کشور به خدمت مشغول‌اند و تعداد قابل ملاحظه‌اي از اساتيد برجسته دانشگاه‌هاي کانادا، امريکا و اروپا نيز از فارغ‌التحصيلان موفق اين دانشکده هستند.