- یک‌شنبه، ۷ خرداد ۱۴۰۲

اخبار

اسپین‌آف‌های دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران

اسپین‌آف‌های دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران



زمانی که بخش‌های مختلفی از یک سازمان به تجارت‌های مستقل تبدیل شوند و دارایی، مالکیت فکری، فناوری یا محصولات تولید شده را از سازمان مادر دریافت کنند، به هر یک از این واحد‌ها اسپین‌آف یا شرکت درون‌گذارده گفته می‌شود. شرکت یا سازمان مادر، با سرمایه‌گذاری منصفانه در شرکت تازه، ایجاد و توسعه فضای کار (مانند میز و صندلی و تلفن و غیره)، فراهم کردن خدماتی مانند خدمات حقوقی، مالی، فناوری، و غیره اسپین‌آف را پشتیبانی می‌کند.

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران نیز با تکیه بر مدل دانشکده سرمایه گذار و در راستای سیاست‌های کلان کشور جهت توسعه محصولات و خدمات دانش‌بنیان و همچنین حرکت به سمت تولید ثروت دانش‌بنیان پایدار، فراگیر و تاب‌آور، اقدام به پشتیبانی از تجارت‌های پرورش یافته از دل دانشکده نموده و در نتیجه آن اسپین‌آف‌های موفقی را به چرخه اقتصاد کشور وارد و از آن‌ها پشتیبانی کرده است. تعدادی از اسپین‌آف‌های موفق دانشکده عبارتند از:

رادین بورس

شرکت توسعه فناوری‌های پیشرفته رادین بورس در سال ۱۳۹۶ طی تفاهمی بین دانشگاه تهران و سازمان بورس و اوراق بهادار با چشم‌انداز ایجاد فضایی برای رشد و به بار نشستن ایده‌های نوین در حوزه فناوری‌های مالی بنیان‌گذاشته و در سال ۱۳۹۹ با مشارکت شرکت توسعه و سرمایه‌گذاری دانشگاه تهران و شرکت مدیریت فناوری بورس تهران به ثبت رسید.

ماموریت طراحی و توسعه پلتفرم ملی معاملات بورس نقد که قلب بازار سرمایه کشور به حساب می‌آید، بر عهده این شرکت گذاشته شد. طراحی معماری این پلتفرم طبق پیشرفته‌ترین الگوهای مورد استفاده در معماری سامانه‌های پرظرفیت صورت گرفته است. این پلتفرم با نام RadinTP هم‌اینک در مرحله ساخت قرار دارد و نتایج به‌دست‌آمده در عمل، کارایی آن را در ردیف سامانه‌های تراز اول دنیا قرار می‌دهد.

شرکت نانو حسگر سازان سلامت آریا

نانوحسگرسازان سلامت آریا شرکتی با مالکیت خصوصی در زمینه تجهیزات پزشکی است و به عنوان یک شرکت دانش بنیان با هدف تولید محصولات با فناوری پیشرفته در تشخیص سرطان و زمینه‌های مربوط به آن شروع به کار کرده است.

اکنون هدف اصلی شرکت توسعه و تجاری‌سازی محصولات نوآورانه در زمینه تجهیزات پزشکی با قیمت مقرون به صرفه، با کیفیت بالا و مبتنی بر فناوری پیشرفته نانو الکترونیک است.

اسفا (ESFA)

آزمایشگاه تحلیل حوادث شبکه برق (ESFA) در سال ۱۳۹۲ توسط تیمی از دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تهران به سرپرستی دکتر مهدی داورپناه عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران شروع به فعالیت نمود.

این مجموعه از ابتدا در راستای سیاست‌های دانشگاه سرمایه گذار و کارآفرین حل مشکلات صنعت برق کشور را جزء رسالت‌های خود می‌دانست و به همکاری و مشارکت با شرکت‌های صنعت برق و مجموعه‌های صنعتی بزرگ پرداخت و طراحی و ساخت تجهیزات با فناوری بالا و مورد نیاز در صنعت برق رادر دستور کار خود قرار داد.

ماحصل فعالیت‌های آزمایشگاه در طی این مدت دانش بومی و ساخت تعدادی محصول صنعتی و نیمه صنعتی می‌باشد که در حال حاضر در صنعت برق کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

راهکار هوشمند سینا

شرکت راهکار هوشمند سینا بــه عنوان اسپیناف دانشکده مهندسی بـرق و کامپیوتر دانشگاه تهران، فعالیت رسمی خود را در اوایل سال ۹۸ شروع کرد. هدف اصلی شرکت، گسترش فرهنگ خودمراقبتی در عموم مردم است. محصولات این شرکت مجموعه‌ای یکپارچه از تجهیزات پزشکی و اپلیکیشن موبایل است که با پایش مستمر و ثبت خودکار شاخص‌های سلامت، و تحلیل هوشمند آن‌ها، ‍‍محتوای آموزشی شخصی‌سازی شده مورد تایید پزشک را به کاربران (مادران باردار و بیماران) ارائه می‌دهد. این راهکار با هدف ارتباط موثر پزشک با بیمار و آرامش خاطر بیماران طراحی شده است.

در طراحی بسته مراقبتی با توجه به وضعیت سلامتی افراد، تجهیزات خود مراقبتی مناسب با شرایط بیمار برای او در نظر گرفته می‌شود.

تاپکو

شرکت توان آوران پارس آوا با بهره گیری از اساتید و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و خبرگان پرسابقه صنعت در حوزه انرژی با برند «تاپکو» در حوزه طراحی، تولید و بازرگانی تجهیزات حوزه انرژی با تمرکز بر انرژی‌های تجدیدپذیر فعالیت می‌کند.

که طراحی و بومی‌سازی محصول اینورتر خورشیدی متصل به شبکه به‌عنوان اولین محصول شرکت در دستور کار قرار گرفت و در تیر ماه سال ۱۳۹۹ رونمایی شد. اینورتر خورشیدی تاپکو محصولی بومی و دانش بنیان است که برای استفاده در نیروگاه‌های کوچک و خانگی تولید شده است.

آدرس کوتاه :

رویدادها

رویدادها