- شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۰

آشنایی با درس مبانی مهندسی برق

درس مبانی مهندسی برق

کمیته مشاوران بین الملل و صنعتی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، در جلسه مشترک با هیئت رئیسه دانشکده، پیشنهاد تدوین درسی جهت آشنایی با مفاهیم پایه‌ای مهندسی برق برای ورودی‌های جدید کارشناسی را ارائه دادند که اکنون این درس با نام مبانی مهندسی برق در دانشکده مهندسی برق تدریس می‌شود.

با توجه به نظام انتخاب رشته و ورود به دانشگاه در کشور ما، بسیاری از دانش آموزان رشته دانشگاهی خود را تنها بر اساس شهرت یک رشته و یا بر اساس امکان موفقیت در ورود به دانشگاه انتخاب می‌کنند. لذا دانشجویان در ابتدای ورود به دانشگاه اطلاعات کاملی از رشته خود و آنچه پیش رویشان خواهد بود نداشته و تا چندین ترم اول که درس‌های پایه‌ای را مطالعه می‌کنند، سردرگم خواهند بود.

با عنایت به موارد ذکر شده و پیشنهاد کمیته مشاوران بین الملل و صنعتی، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر درس مهم و البته پایه‌ای «مبانی مهندسی برق» را در رشته مهندسی برق طراحی کرد تا دانشجویان در همان ابتدای راه بتوانند تصویر روشنی از رشته خود و محتوای آن داشته و ضمن آگاهی، بتوانند هدایتگر خوبی برای دیگر دانش آموزان علاقمند به ورود به این رشته باشند.

درس مبانی مهندسی برق یک درس جدید و تالیف شده در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران است که به خاطر آشنا ساختن دانشجویان با تمامی زیر و بم رشته مهندسی برق با ۱۳ استاد از گرایش‌های مختلف این رشته ارائه می‌شود.

هر هفته از کلاس این درس توسط یکی از اساتید اداره می‌شود تا دانشجویان بتوانند رشته خود را از دیدگاه یکی از اساتید این رشته بررسی کنند. همه جلسات این کلاس زیر نظر آقای دکتر محمد حامد صمیمی از اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر اداره می‌شود.

یکی از موارد مهمی که مد نظر کمیته مشاوران بین الملل و صنعتی دانشکده در ارائه این درس بود، آموزش عملی در کنار آموزش نظری است. به همین دلیل دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر درس مبانی برق را به صورت واحدی تئوری – عملی ارائه می‌دهد تا دانشجویان در خلال آزمایش‌هایی متفاوت بتوانند فعالیت‌های عملی این رشته را نیز در مقیاسی کوچک و ساده تجربه کرده و آموزش ببینند.

رویدادها