اخبار و رویدادها

قطب‌های علمی

قطب‌های علمی


قطب علمی نانوالکترونیک

قطب نانوالکترونیک دانشگاه تهران با هدف انجام تحقیقات پیشرفته در زمینه طراحی، تست، و ساخت مدارهای مجتمع در فناوری نانو در سطوح بین‌المللی تشکیل شده است. هسته این قطب از هفت عضو هیئت علمی از بخش‌های الکترونیک و کامپیوتر (سخت افزار) دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر و دانشکده مهندسی شیمی تشکیل شده است. برنامه‌های تحقیقاتی قطب حول محورهای ساخت مدارات مجتمع، طراحی مدارات مجتمع با کاربردهای گوناگون، و تولید ابزار طراحی و تست این مدارات می‌شود. همچنین به عنوان مثالی از دستاوردهای این قطب می‌توان به ساخت نانوتیوب‌های کربنی به عنوان افزاره جدید برای ساخت نسل آینده مدارات دیجیتال اشاره نمود.

 

قطب علمی کنترل و پردازش هوشمند

قطب علمی کنترل و پردازش هوشمند از فعال ترین قطب های علمی کشور بوده و در سال ۱۳۸۵ به عنوان قطب برگزیده جشنواره پژوهش و فناوری کشور شناخته شده است. این قطب از پنج استاد، شش دانشیار و پنج استادیار تشکیل شده است. اعضای قطب در سال ۱۳۸۵ متجاوز از ۳۰۶ مقاله در کنفرانسهای علمی ارائه نموده و ۱۳۳ مقاله در مجلات مختلف علمی-پژوهشی (غالبا) ISI به چاپ رسانیده اند.

فعالیتهای قطب شامل انجام طرح‏های پژوهشی ملی و یا همکاری های بین‏المللی، تربیت دانشجویان و تجهیز آزمایشگاه‏ها در محورهای اصلی زیر می باشد: ۱- پردازش و ترکیب هوشمند داده ها، اطلاعات و دانش؛ ۲- توسعه ابزار مدلسازی، طراحی و تصمیم‌گیری در سیستم‌های گسترده و مقیاس بزرگ؛ ۳- کنترل هوشمند سیستمهای صنعتی و همبستر با استفاده از رویکردهای زیستی/ روانی/اجتماعی؛ ۴- مدلسازی و کنترل هوشمند حرکت در موتورها و محرکه‌های صنعتی و آنالیز و مدلسازی کنترل حرکت در سیستمهای زیستی (بطور عمده در انسان)؛ ۵- تدوین برنامه های نوین آموزشی.

فعالیتهای آموزشی و پژوهشی برجسته اعضای هیات علمی قطب با عناوینی همچون چهره ماندگار ملی، استاد نمونه کشوری، طرح و پژوهشگر برگزیده دانشگاه تهران در علوم و فنی، چهره درخشان انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران، برگزیده جشنواره های خوارزمی و خاتم، و جوایز دانشجویی متعددی همچون برگزیده مسابقات بین المللی پیشگویی سری زمانی، شناسایی و مورد قدردانی قرار گرفته است.

 

قطب علمی الکترومغناطیس کاربردی

ماموریت این قطب علمی ترویج و رشد پژوهش و آموزش در زمینه نظریه الکترومغناطیس کاربردی و کاربرد آن بشکلی است که بنیادی برای توسعه ابزار مهندسی و تحقیق نو، تحلیل مهندسی و توسعه در حوزه فناوری مهندسی برق را پی افکند. این قطب تلاش می کند که:

  • پایه ای نیرومند و برنامه پژوهشی کاربردی در سیستم های الکترو مغناطیسی جهت استفاده از آن به عنوان منبع مطمئن تخصص، آفرینش و ابداع ایجاد کند.
  • دانشجویان و مهندسین را برای کسب دانش در زمینه الکترو مغناطیس و کاربرد های آن برای طراحی و گسترش حوزه فرکانس رادیوئی، بی سیم، مایکرو ویو، آنتن، ماشینهای الکتریکی، محاسبه عددی میدان های الکترو مغناطسی، کنترل دستگاه های الکترومغناطیسی، سازگاری الکترومغناطسی با تاکید بر روی الکترومغناطیس محاسباتی آموزش دهد.
  • از دانشجویان، اعضای هیات علمی و سایر محققان برای پیگیری مبانی و مفاهیم جدید در سیستم های الکترو مغناطیسی و کاربردهای آن حمایت کند.
  • منابع قابل دسترس را برای حل مسائل ویژه و کاربرد ها از طریق قراردادهای داخلی و خارجی و انتقال فناوری با تاکید بر روی ارتقای توسعه اقتصادی بکار گیرد.
  • تبادل دانش و تجربه از طریق توافقنامه با سایر سازمان های علمی، صنعتی و پژوهشی را ارتقا دهد.
آدرس کوتاه :