اخبار و رویدادها
پروژه نیروگاه خورشیدی دانشگاه تهران به ظرفیت 20 کیلووات
پروژه نیروگاه خورشیدی دانشگاه تهران به ظرفیت 20 کیلووات
در این پروژه 7 نیروگاه فتوولتاییک با توان مجموع 20 کیلووات در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران اجرا شد که از طریق اینورترهای متصل به شبکه انرژی الکتریکی تولیدی خود را به شبکه تزریق می کنند. سه نیروگاه از محصولات سازندگان داخلی و چهار نیروگاه از سازندگان بین المللی و با فناوری های متفاوت انتخاب شده اند. هدف از اجرای این پروژه ارزیابی عملکرد محصولات فتوولتاییک سازندگان داخلی و بین المللی در شرایط واقعی شهر تهران است. اطلاعات این 7 نیروگاه در سایت pvlab.ut.ac.ir برای عموم قابل دسترس است و این سایت تا کنون بیش از 1200000 بازدید داشته است. کارفرمای این پروژه ستاد توسعه فناوری انرژی های نو، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است و در سالهای 1390 تا 1391 انجام شده است. امکان اندازه گیری انرژی الکتریکی تولیدی سالیانه هر کیلوات پیک از مدول های فتوولتاییک سازندگان داخلی و خارجی و تغییرات آن در سالیان متمادی از جمله دستاوردهای این طرح است. تحلیل های اقتصادی مبتنی بر داده های واقعی به سازمان هایی نظیر وزارت نیرو و مجلس شورای اسلامی کمک خواهد کرد تا سیاست های حمایتی واقع بینانه تری در راستای گسترش استفاده از انرژی فتوولتاییک در کشور اتخاذ کنند.
چهار نیروگاه از هفت نیروگاه پروژه 20 کیلووات دانشگاه تهران: سمت راست هدایت نور یزد از نوع مونو کریستال سیلیکنی، دو ردیف وسط راست مولتی کریستالین سیلیکنی ساخت REC، ردیف ماقبل آخر سمت چپ لایه نازک CdTe ساخت Q-Cell آلمان، ردیف آخر سمت چپ مونو کریستال سیلیکنی ساخت چین.
مقایسه توان خروجی روزانه یکه شده نیروگاه های شماره: 1 آریا سولار بیرجند، 2 الکترونیک سازان سمنان، 3 هدایت نور یزد و 4 Q-Cell آلمان در تاریخ 2012/8/11 با استفاده از سایت pvlab.ut.ac.ir