اخبار و رویدادها

ﺳﺎﺧت دﺳﺗﮕﺎه وﻧﺗﯾﻼﺗور (تنفس مصنوعی) ارزان ﻗﯾﻣت داده ﺑﺎز ﺑرای ﮐﺎھش ﻧرخ ﻗرﺑﺎﻧﯾﺎن ﮐروﻧﺎ

دستاورد قابل توجه اساتید دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران:

دکتر هادی مرادی و دکتر سید کمال الدین ستاره دان از اساتید مهندسی دانشگاه تهران و مرتضی بهزادنسب از پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران  با همراهی آقایان مهندس فرحناک ومهندس درفشیان از شرکت استارت آپ نوژان رباتیک در تهران طراحی خود را با اعضای IEEE  به اشتراک می گذارند تا بتوانند تهویه مناسب بسازند.

در حال حاضر بیمارستان های سراسر جهان با کمبود دستگاه های تهویه کننده مواجه شده اند ، که معمولاً برای مشکلات شدید تنفسی بیماران مبتلا به COVID-19 استفاده می شود. آمارهای درمانی پزشکی نشان می دهد اگردستگاه تنفسی  به تعداد مناسب در اختیار مراکز درمانی برای بیماران COVID-19 قرار داده شود ، بسیاری از آنها می توانند از این ویروس جان سالم به در ببرند. اما به دلیل ساختار پیشرفته و هزینه بالای تولید دستگاه ها ی مورد استفاده ی حال حاضر ، امکان تولید سریع آنها در مقادیر زیاد امکان پذیر نیست. طراحی ونتیلاتورهای کم هزینه با قابلیت ساخت آسان به مهندسین در سراسر جهان این امکان را می دهد که ماشین آلات را برای جوامع محلی خود بسازند.

به همین دلیل جمعی از اساتید دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران در صدد ساختن دستگاه تنفس اتوماتیک ساده برای کمک به بیماران کرونایی برآمدند، آنها قصد دارند مشخصات طراحی خود  را در اختیار شرکتهای تولید کننده در ایران قرار دهند.

این فناوری از مکانیسمی تشکیل شده است که حجم مورد نیاز هوا را با سرعت مشخصی به سیستم تنفسی بیمار می رساند.

طبق گفته ی این گروه آنها به جستجوی کارهای قبلی انجام شده مرتبط ، توسط مهندسین دیگر پرداختند و فهمیدند که الکساندر اچ اسلوکوم ، استاد مهندسی در MIT ، ده سال پیش پروژه مشابهی را آغاز کرد.آنها در ادامه افزودند :  ما با او تماس گرفتیم وSlucom سخاوتمندانه طراحی خود را با ما به اشتراک گذاشت ، که باعث شد پایه این محصول به خوبی طراحی شود وبا توجه به شناخت کامل نیازمندی ها و در کنار آن  امکانات در دسترس از تکنولوژی قابل استفاده در ایران استفاده کنیم.

ایشان اضافه کردند:

یکی از چالش هایی که با آن روبه رو بودیم دریافت مجوز از وزارت بهداشت ایران برای آزمایش ونتیلاتورها در مدت زمان کوتاه بود. با توجه به شرایط فعلی مراقبت های بهداشتی و این واقعیت که طرح اولیه قبلاً توسط تیم MIT آزمایش شده بود ، این وزارتخانه به ما اجازه داد که نسخه اول خود را در طول بازه ی یک هفته از ۱۷ فروردین ۹۹ آزمایش کنیم.

لازم به ذکر است دیگر چالشی که با آن روبرو شدیم پیدا کردن کلیه قطعات و خدمات مورد نیاز برای ساخت دستگاه های تهویه بود. با توجه به محدودیت هایی که دولت ایران برای جلوگیری از شیوع COVID-19 در اختیار مشاغل قرار داده است ، پیدا کردن کلیه قطعات و خدمات مورد نیاز دشوار شده است. با این حال ، ما با گروهی از کارآفرینان در دانشگاه تهران همکاری کرده ایم که می تواند ما را به شرکتهایی متصل کند که بتوانند آنچه را که لازم داریم در اختیار ما قرار دهند.

خبر خوب از محصول نهایی،

این گروه تلاشگر این نوید را دادند که امیدوارند  در بازه ی یک هفته ای از ۲۴ فروردین  تست اولیه خود را به پایان برسانند و در هفته آینده اش تولید آن را بصورت محلی آغاز کنند.

آنها در صدد هستند این طرح را به صورت open source تبدیل کنند و به سایرمراکز IEEE در سرتاسر جهان اطلاع دهند. از آنجا که ساخت این دستگاه شامل ترکیبی از انرژی الکتریکی ، مکانیکی و مهندسی زیستی است ، مهم است که اعضای این همه زمینه برای ساخت آن با هم همکاری کنند.

۲۳ فروردین ۹۹

سپیده فهیمان.