مشارکت و افتخارآفرینی دانشجویان دانشکده مدیریت دولتی و علوم سازمانی در چهارمین دوره پارلمان دانشجویی

1403/10/02

چهارمین دوره پارلمان دانشجویی کشور با موضوع «مشق حکمرانی در مجلس شورای اسلامی» و سرمشق «برنامه هفتم پیشرفت» از ۱۶ آبان تا ۱۴ آذر ۱۴۰۳ به همت مرکز پژوهش‌های مجلس، خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه برگزار شد و در مدت ۵ هفته در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه، شاهد یادگیری، کار تیمی در کنار رقابت‌های دانشجویی و دستاوردهای چشمگیر و افتخارات زیادی بود.

در این رویداد ۱۴ نفر از دانشجویان دانشکده مدیریت دولتی و علوم سازمانی دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران با حمایت مالی صورت گرفته در کنار سایر شرکت کنندگان به رقابت پرداختند.

این دوره به‌ عنوان یک شبیه‌ساز عملی از فعالیت قانون‌گذاری، برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی از سراسر کشور برگزار شد و میزبان ۱۲۶ شرکت‌کننده بود که در کارگاه‌های آموزشی مختلف از جمله: «کارگاه آموزشی سیاست‌نویسی»، «کارگاه حل مسئله در بوم خط‌مشی‌گذاری»، «بازی جدی GDP با موضوع رشد اقتصادی»، «کارگاه از دغدغه تا مسئله»، «آشنایی با آیین‌نامه داخلی مجلس»، «کارگاه مدیریت و حل مسئله در سیستم‌های پیچیده‌ی اجتماعی با رویکرد PDIA»، «جلسه‌ی شفافیت در سیاستگذاری» با حضور مدرسان مجرب حضور یافتند.

سه فراکسیون و ده کمیسیون در حوزه‌های «آب، کشاورزی و محیط زیست»، «اجتماعی»، «اقتصادی»، «بهداشت و درمان»، «حقوقی و قضایی»، «سیاست خارجی و امنیت ملی»، «عمران»، «فرهنگی»، «صنایع، معادن و انرژی»، و «هوش مصنوعی و فناوری‌های نوظهور» در این رویداد تشکیل شد که دانشجویان در قامت نمایندگان در آن‌ها به‌طور فعال به رقابت و مشارکت پرداختند. موضوع مورد بحث در کمیسیون‌ها مفاد لایحه پیشنهادی دولت در خصوص برنامه هفتم پیشرفت بود.

دریافت جایزه خلاقیت و نوآوری

یکی از اتفاقات برجسته در این دوره، انتخاب جایزه خلاقیت و نوآوری پارلمان چهارم بود که از بین ۱۲۶ شرکت‌کننده‌ی متخصص در حوزه‌های مختلف اقتصادی، محیط زیستی، اجتماعی، هوش مصنوعی، فناوری‌های نوظهور و...، خانم مهدیه فرضی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته‌ی خط‌مشی‌گذاری عمومی دانشگاه تهران به‌ عنوان برنده‌ جایزه سیاست‌گذار خلاق معرفی شد.

افزایش چشم‌گیر تعداد بانوان شرکت‌کننده به ۴۰٪ و انتخاب اولین نایب‌رئیس زن در هیئت رییسه‌ی پارلمان دانشجویی، یکی از نقاط روشن این دوره به گفته‌ی برگزارکنندگان آن بود. همچنین دانشگاه تهران با بیشترین تعداد شرکت‌کننده، پرچم‌دار پارلمان دانشجویی چهارم بود.