ماهنوشتی از رخدادهای دیماه دانشگاه تهران - پردیس بین المللی کیش kish
گروههای آموزشی
معرفی گروه
در آغاز، رئیس دانشگاه تهران به همراه هیأت رئیسه از پژوهشکده فناوریهای پیشرو و همگرا (NBIC) که برای نخستین بار در کشور و در دانشگاه تهران برای هدایت و حمایت از پژوهشها و آموزشهای میان رشتهای ایجاد شده است بازدید کرد.
همچنین ایشان با هدف بررسی پیشرفت بهسازی خوابگاهها، از خوابگاههای سطح شهر دانشگاه هم بازدید داشتند. پروژه بهسازی خوابگاههای سطح شهر دانشگاه تهران برای بهسازی و ارتقای خوابگاههای رودکی، شهدای دانشجو و قدس یک شروع شده است و همچنین با ساخت مجموعه رفاهی، فرهنگی و ورزشی در خوابگاه قدس سه، حدود هزار و۱۰۰ مترمربع به فضاهای رفاهی، فرهنگی و ورزشی خوابگاههای سطح شهر دانشجویان افزوده میشود.
ناگفته نماند که در روز پرستار نیز معاون دانشجویی دانشگاه تهران، با اهدای لوح تقدیر از زحمات پرستاران مرکز بهداشت و سلامت دانشگاه قدردانی کرد.
خوش آن کسان که دلی شادمان کنند
۵ هزار دانشجوی دانشگاه تهران در جشن یلدای نیکی دانشگاه تهران به صورت مجازی شرکت کردند و ۲۰۰ بسته لوازمالتحریر به ارزش چهارصد میلیون ریال برای دانشآموزان مناطق محروم تهیه و ارسال شد. همچنین ۷۰ بسته معیشتی برای ارسال به دانشجویان ساکن در خوابگاه متأهلین جمعآوری شد.
نشست پیشگیری از ایدز در دانشگاهها به میزبانی مرکز مشاوره دانشگاه تهران برگزار و در پایان این نشست، از سه دانشجوی فعال در زمینه آموزشهای پیشگیری ایدز، قدردانی شد.
یادگیری در دانشگاه تهران هرگز متوقف نمیشود
حضور دانشجویان بینالمللی در دانشگاهها، از مؤثرترین راهکارهای تبادلات علمی و فرهنگی بین کشورهاست و به همین مناسبت روابط عمومی دانشگاه تهران در سلسله گفتوگوهایی با دانشجویان برتر بینالمللی، به بررسی دغدغهها، فرصتها و چالشهای تحصیلشان در دانشگاه تهران پرداخته است. دانشجویان بینالمللی اهل استرالیا (جنیس وبستر)، عراق (معنی جهاد)، سنگال (مصطفی تیام)، سوریه (مایکل العبود) و افغانستان (زینب حسینی) از آب و زمینشناسی، علوم مهندسی و باغبانی و نفت تا نوازندگی موسیقی ایرانی و ایرانشناسی به صحبت نشستند که پیشنهاد میکنم خواندن حرفهایشان را از دست ندهید.
با حضور معاون و رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران، دکتر هادی غفوریان یاورپناه به عنوان مدیرکل جدید امور خوابگاههای دانشگاه تهران معرفی و از تلاشهای دکتر محمد اسماعیلی در دوره مدیریت اداره کل امور خوابگاههای دانشگاه تهران نیز قدردانی شد.
نسخه دیجیتالی سالنامه آماری دانشگاه تهران منتشر شد
نسخه دیجیتالی سالنامه آماری دانشگاه تهران مانند هرسال از سوی اداره کل برنامهریزی و تحول سازمانی بهمنظور کمک به تصمیمگیری هوشمندانه و تدوین برنامههای اثربخش جهت نیل به اهداف متعالی دانشگاه منتشر شد.
به قدم کوش تا به کام رسی
در پانزدهمین نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور، طرح دکتر ولیاله محمدی، دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، با عنوان «شناسایی لاینهای بازگرداننده باروری و نر عقیم کلزا با استفاده از نشانگرهای ملکولی» بهعنوان طرح برگزیده دانشگاهی سال ۱۳۹۹ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری معرفی شد.
همچنین، ایده علی جلالی ویرثق، دانشجوی کارشناسی ارشد پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران، با عنوان «اپلیکیشن کارآموبازی» برگزیده دومین رویداد الگوها و راهکارهای نوین در همکاری دانشگاه با جامعه و صنعت شد.
به دانش بزرگ و به همت بلند
در جشنواره زن و علم (جایزه مریم میرزاخانی) که با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده برگزار شد، در گروه علوم پایه دکتر فرزانه شمیرانی، استاد دانشکده شیمی پردیس علوم، در گروه کشاورزی، دامپزشکی و محیط زیست، دکتر زهرا طوطیان، استاد پیشکسوت دانشکده دامپزشکی و در گروه علوم انسانی دکتر عالیه کاظمی، دانشیار دانشکده مدیریت معرفی و تقدیر شدند. همچنین در بخش جایزه دکتر پروانه فرزانه در حوزه زیست پزشکی از دکتر الهه الهی، استاد پیشکسوت پردیس علوم دانشگاه تهران نیز قدردانی شد.
تنوعبخشی به منابع مالی دانشگاهها باید مورد توجه قرار گیرد
در آئین افتتاحیه سیامین اجلاس رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور که با موضوع بررسی بودجه سال ۱۴۰۰ دانشگاهها برگزار شد، رئیس دانشگاه تهران و رئیس اجلاس بیان کرد که تنوعبخشی به منابع مالی دانشگاه ها باید مورد توجه قرار گیرد و دانشگاهها باید در خصوص تحلیل وضعیت و ارائه راهکارهای مختلفی که میتواند اعتبارات را به طور مستقیم و منابع را بهصورت غیر مستقیم افزایش دهد همفکری و همکاری کنند.
اه از این رفتگان بیبرگشت...
پنجم دی بود که دکتر اشکان رضوانی نراقی، استادیار پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران، در حادثه سقوط بهمن در ارتفاعات تهران جان به جانآفرین تسلیم کرد و نامش بر بلندای کوهستان جاودانه شد. روحشان قرین رحمت پروردگار باد.
دورههای دووجهی ویژه مقطع کارشناسی دانشگاه تهران از ترم آینده اجرا میشود
دانشجویان میتوانند در یک رشته اصلی و یک رشته فرعی تحصیل کنند
دکتر حسینی، معاون آموزشی دانشگاه تهران، با اعلام این خبر گفت: «یکی از اهداف سهگانه دانشگاه در راهاندازی دورههای دووجهی، نوآوری و حرکت به سوی دانشگاه ایدهپرداز و کارآفرین است و تصریح کرد: «پیوند روزافزون زمینههای مختلف علوم و فناوری و رشد فعالیتهای پژوهشی بینرشتهای، این نیاز را برای دانشجویان ایجاد کرده است که علاوه بر فراگیری عمیق یک رشته تخصصی، از مبانی و فنون رشته تحصیلی دیگری نیز آگاهی داشته باشند.»
در نشست مشترک رؤسای دانشگاههای تهران و سنت پترزبورگ، دکتر محمود نیلی احمدآبادی اظهار کرد: «دانشگاه تهران، گستردهترین شکل آموزش مجازی را بهصورت کمی و کیفی برگزار میکند. در حال حاضر تشکیل کمیته مشترک آموزش مجازی از نیازهای ضروری است تا بر این اساس، برای دورههای منجر به مدرک و بدون مدرک در صحنه بینالمللی بتوانیم اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.»
هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق
مراسم نخستین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و چهلمین روز شهادت شهید فخریزاده ۱۳ دیماه در مسجد دانشگاه تهران با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، رؤسای دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران، مدیران و مسئولان و جمعی از دانشجویان و کارکنان دانشگاه برگزار شد. رئیس دانشگاه تهران در این مراسم تأکید کرد: «دانشگاه باید نسبت به تحولاتی همچون شهادت سردار سلیمانی و شهید فخری زاده حساسیت نشان دهد و زمینهای فراهم کند تا این تحولات در پایاننامهها و رسالههای دانشگاهی شود.»
ثبت است بر جریده عالم دوام ما
وبینار بینالمللی «جهان معاصر، ادیان الهی و صلح» نیز به مناسبت سالروز شهادت سردار سلیمانی به صورت برخط برگزار شد. معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، با بیان اینکه سردار سلیمانی برای استقرار صلح در منطقه و جهان میجنگید و عاقبت در همین مصاف جان خود را تقدیم کرد، گفت: «اهمیت شهادت سردار سلیمانی این بود که به دنیا فهماند سربازان اسلام همواره برای حکمفرمایی صلح در جهان کوشیدهاند.»
همچنین نظرسنجی دانشجویی «معرفت شناسی سردار سلیمانی»، برپایی گذر فرهنگی نمایشگاه عکس با مشارکت حوزه هنری، اجرای تئاتر خیابانی، برپایی کارگاه آفرینشهای هنری دانشجویان با عنوان گذر حماسه سردار، اجرای مناظره زنده در فضای مجازی با عنوان «مقاومت یا سازش» با حضور استادان برجسته دانشگاه تهران، چاپ پوستر ویژه از سردار سلیمانی و اهدا به مراکز و نهادهای مرتبط با دانشگاه، فضاسازی محوطه دانشگاه و خیابانهای اطراف و پردیسهای شمالی با نصب بیلبورد و برگزاری سوگواره شعر و داستان با عنوان «سلام بر مقاومت» نیز از دیگر برنامههای ستاد بزرگداشت نخستین سالگرد شهادت سردار سلیمانی و چهلمین روز شهادت شهید فخریزاده بود.
«طرح همدلی» با هدف تقویت اعتماد بین دانشجویان و دانشگاه تهران راهاندازی شده است
«طرح همدلی» در دوران بحران کرونا در دانشگاه تهران، راهاندازی شده است. دکتر سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه، در گفتوگو با روابط عمومی، اظهار کرد: «پیشگیری از بروز و تشدید مشکلات در دانشجویان از دستاوردهای این طرح است.»
رئیس دانشگاه تهران و رئیس پارک علم و فناوری به همراه تنی چند از مشاوران و مدیران دانشگاه از شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی بازدید کرد و مسائل و مشکلات پارک علم و فناوری پردیس، بررسی شد.
همچنین، مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، از مرکز مشاوره دانشگاه تهران بازدید کرد.
تفاهم همکاریهای مشترک بین رئیس پژوهشکده فناوریهای همگرا و رئیس دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی به امضا رسید.
کوشش از دانش همی گیرد رواج...
۲۹ امین جشنواره پژوهش و فناوری در هفته پژوهش برگزار شد. اما داستان به اینجا ختم نمیشود و روابطعمومی دانشگاه تهران با دانشجویان منتخب این جشنواره به گفتگو نشسته است و طرحها و پایاننامههایشان را در سلسله گزارشهایی منتشر کرده است. پیشنهاد میکنم مصاحبه با دانشجویان منتخب (علی شریفیان، مریم رضائیان، یاسمن قیدر، محمدمهدی عرب، علیاصغر جاویدپرور) در حوزههای مختلف را از سایت دانشگاه بخوانید.
چند کوتاهخبر از دانشگاه تهران
دانشگاه تهران آغاز سال نو میلادی و میلاد مسیح (ع) را به همه مسیحیان جهان، به خصوص دانشجویان بینالمللی دانشگاه تبریک گفت.
چهارمین نشست شورای مدیران فناوری اطلاعات و یادگیری الکترونیکی دانشگاههای سطح یک کشور به صورت مجازی در ۲۴ دی برگزار شد.
سردیس دایه، اثر استاد ابوالحسن صدیقی، از مجموعه آثار باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.
سومین جلسه شورای سیاستگذاری و برنامهریزی دانشگاه بدون دخانیات، با حضور رئیس دانشگاه تهران و اعضای شورای سیاستگذاری «دانشگاه بدون دخانیات» برگزار شد.
آکادمی تیراندازی پردیس دانشکدههای فنی افتتاح و همچنین اشکان غلامی، دانشجوی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، بهعنوان دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم دامی و صنایع غذایی کشور، محمد قوشچیان بهعنوان دبیر مجمع انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه تهران و علیرضا صبا برای یکسال دیگر بهعنوان دبیر شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی دانشجویان دانشگاه تهران انتخاب شدند.
حمایت و پشتیبانی از دانشگاه تهران یک وظیفه ملی است
در مراسم معرفی و تقدیر از برگزیدگان مسابقه طراحی موزه علم تهران که ۲۱ دیماه با حضور شهردار تهران در پردیس هنرهای زیبا برگزار شد، از طرح حامد بدری احمدی، علی نقوی و محسن مریزاد قدردانی شد و رئیس دانشگاه تهران گفت: «حمایت و پشتیبانی از دانشگاه تهران یک وظیفه ملی است، نه تنها برای کسانی که در این دانشگاه تعلیم میدهند، میآموزند و اشتغال دارند، بلکه برای همه مردم ایران و همه کسانی که به صلح و دوستی و علم فکر میکنند.»
امکان تست سریع کرونا برای دانشجویان متقاضی خوابگاه فراهم شد
رئیس مرکز بهداشت و سلامت دانشگاه تهران با اعلام این خبر گفت: «پیرو ارجاع دانشجویان واجد شرایط تحصیلات تکمیلی متقاضی خوابگاه از سوی کمیته صدور مجوز سکونت دانشگاه، مرکز بهداشت و سلامت به مرور زمان فرآیند ارزیابی سلامت را کاملتر کرده است و با توجه به افزایش تدریجی آمار دانشجویان ساکن در خوابگاه و نیاز به صیانت از سلامت دانشجویان ساکن، تست سریع کرونا به فرآیند ارزیابی پزشکی و صدور گواهی سلامت افزوده شده است.»
دوره دکتری بینالملل «طراحی صنعتی» در پردیس بینالمللی کیش دانشگاه تهران راهاندازی شد
دوره دکتری بینالملل طراحی صنعتی به زبان انگلیسی و با حضور استادان برجسته دانشگاههای معتبر دنیا در نیمسال اول تحصیلی ۴۰۰-۱۳۹۹ برای نخستین بار در ایران و در پردیس بینالمللی کیش دانشگاه تهران راهاندازی و آغاز به کار کرد. هدف از راهاندازی این دوره، ارتقای سطح علمی طراحی صنعتی در کشور است.
رفع مشکلات و معضلات کشور در گرو همراهی با دانشگاههاست
در مراسم تکریم و معارفه رئیس پردیس ابوریحان، دکتر علی ایزدی دربندی به عنوان رئیس پردیس ابوریحان معرفی و از زحمات دکتر اکبری قدردانی شد. رئیس دانشگاه تهران در این مراسم با اشاره به اینکه رفع مشکلات و معضلات کشور در گرو همراهی با دانشگاه هاست، افزود: «اما ما به عنوان دانشگاه همیشه باید پیشگام شویم و فراتر از مسئولیت و وظایفی که داریم به نهادها و دستگاههای ذیربط مراجعه کنیم، توان و امکانات دانشگاه را ارائه دهیم و از آنها بخواهیم تا از مشارکت دانشگاه استقبال کنند و ظرفیت دانشگاهها را در جهت حل مسائل کشور به کار گیرند.»
۱۲۷ اُمین شماره دوماهنامه خبری-تحلیلی مدت منتشر شد
نشریه دو زبانه مدت، ویژه آبان و آذر ۱۳۹۹، به مدیرمسئولی دکتر عباس قنبری باغستان و سردبیری لیلا احمدی منتشر شد. این شماره، ضمن حفظ صبغه خبری سابق، بیشتر با رویکرد «تحلیلی-آیندهنگر» منتشر شده است و ویژگی ممتاز این شماره نشریه «مدت»، رویکرد آیندهنگرانه نسبت به پدیدهها، مسائل و چالشهای مبتلابه کشور است.
کشور نیازمند زنجیره و اکوسیستمی برای اتصال همه منابع است
در آئین رونمایی از برنامه جامع اقدام ملی کاهش آلودگی هوا که با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، مشاور رئیس جمهور و رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک برگزار شد، رئیس دانشگاه تهران تأکید کرد: «بیش از اینکه مشکلات کشور دانش فنی باشد، فقدان زنجیرهای است که بتواند همه منابع کشور را در جهت راهبرد و استراتژی هماهنگ و همراه کند. ما در دانشگاه ها نشان دادیم که میتوانیم با یکدیگر همکاری کنیم و در این زمینه نیز توان علمی لازم را داریم.»
عمیق، پرمغز، پژوهشی و خواندنی
دانشگاه تهران با رویکرد «آیندهنگرانه» خود با هدف توصیف، تفسیر و تبیین رویکردها، فرایندها و چالشهای امروزین در حوزههای موضوعی، ۱۰ مصاحبه عمیق با اساتید دانشگاه تهران انجام داده است که این مصاحبهها طیف وسیعی از موضوعات از «جمعیت» و «تحول دیجیتال منابع انسانی» گرفته تا «بازیهای رایانهای»، «مدیریت آب»، «غذاهای فراسودمند»، «روابط بینالملل»، «باستانشناسی»، «آموزش و توانمندسازی کشاورزان»، «مهندسی مکانیک» و «فرآوری مواد معدنی» را شامل میشود و همانطور که انتظار میرود، اساتید دانشگاه تهران در این مصاحبهها، بر اساس سالها تجربه، تدریس و تحقیق در حوزههای تخصصی خود، بخشی از دیدگاهها و درس آموختههای خود را با هدف بهبود و ارتقا شرایط موجود با شما مخاطبان گرامی به اشتراک گذاشتهاند.
صفحات رسمی دانشگاه تهران در شبکههای اجتماعی راه اندازی شد
با هدف افزایش رؤیت پذیری و توسعه اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای دانشگاه تهران صفحات رسمی دانشگاه در شش شبکه اجتماعی اینستاگرام، توئیتر، لینکدین، یوتیوب، آپارات و ایتا راهاندازی شد. دانشگاه تهران را ببینید، بخوانید و بشنوید؛ کافی است با آدرس ut_newsline@ دانشگاه تهران را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
اوضاع، رو به راه است...
دی ماه سال ۱۳۹۹ دانشگاه تهران نیز به پایان خودش رسید و با فراز و فرودهایش، ارمغانهای زیادی را برایمان رقم زد. اما سفر همچنان ادامه دارد...
منتظر اخبار دانشگاه تهران در بهمن ماه باشید و به سایت و البته شبکههای اجتماعی دانشگاه سر بزنید. بهمن به موفقیت...