






به آزمایشگاه پردازش هوشمند متن و زبان طبیعی دانشگاه تهران خوش آمدید
پردازش زبان طبیعی (NLP) یک شاخه از علوم است که به پردازش هوشمند زبان طبیعی ، یعنی همان زبانی که ما انسانها با ان صحبت میکنیم، مرتبط است. زبان طبیعی برخلاف زبانهای برنامه نویسی که دارای ساختار و معنای کاملا مشخصی است، از پیچیدگیهای زیادی در تحلیل و فهم آن توسط کامپیوتر برخوردار است.
شاخه های تحقیقات این آزمایشگاه شامل پردازشهای هوشمند زبان طبیعی و ارائه برنامه های کاربردی مرتبط با تکنولوژی زبان است که شامل ارائه سیستمهای خطایاب املایی و دستوری، ارائه سیستم های مترجم هوشمند متون، خلاصه سازی، متن کاوی، تجزیه نحوی و ... است. عموما این تحقیقات روی زبان فارسی تمرکز دارد.
معمولا تحقیقات مذکور با استفاده از روشهای یادگیری هوشمند و استفاده از هوش مصنوعی استوار است. این آزمایشگاه همواره سعی میکند که ارتباط مناسبی با برنامه های کاربردی و صنعتی داشته باشد.
کارگاههای دورهای با موضوع «راهکارهای پردازش متن برای زبانهای کم-منبع»
http://nsurl.org/
اولین دوره این کارگاه همزمان با برگزاری سومین دوره کنفرانس ICNLSP تحت عنوان «راهکارهای پردازش متن برای زبانهای کمتر توسعهیافته» در سال ۱۳۹۸ تشکیل شد که هدف از این کارگاه پرداختن به زبانهای کمتر توسعهیافته، معطوف کردن تحقیقات به سمت چالشهای این زبانها و تشویق محققین برای همکاری و توسعه پژوهشها در راستای تولید منابع و ابزارهای پردازشی برای این زبانها است. از آن جا که زبان فارسی نیز در زمینه منابع دادهای و ابزارهای پردازشی پایهای جز زبانهای کمترتوسعهیافته محسوب میشود، در این کارگاه چندین مسابقه در زمینه تولید ابزارهای پردازش پایهای در زبان فارسی در قالب مساله مشترک (shared task) بین تیمهای شرکتکننده برگزار میشود. ادامه مطلب