موفقیتی جدید در تشخیص بیماری کووید 19 - ece- دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
مجوز تولید دستگاه تشخیص سریع کووید ۱۹ صادر شد
چندی پیش خبری درباره ساخت دستگاه تشخیص ویروس کرونا توسط گروه نانوبیوالکترونیک دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران منتشر شد.
طراحی و ساخت این سامانه را آقای محمدعبدالاحد عضو هیئت علمی دانشگاه تهران (برنده جایزه جهانی مصطفی در زمینه سامانههای نوین جراحی سرطان) و تیم تحقیقاتی وی در دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران انجام داده است.
این کار تحقیقاتی با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی و کمیته علمی کرونای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مدت ۴ ماه به نتیجه رسیده است.
این گروه که نتایج یافتههای خود را در یک مقاله معتبر بینالمللی به چاپ رسانده بودند، به تازگی موفق به دریافت مجوز تولید از سازمان غذا و دارو شدند تا مسیر تولید این دستگاه ایرانی در قالب شرکت نانوحسگرسازان سلامت آسیا هموار شود.
این دستگاه برای پایش جمعی و عام مناسب است تا افراد کرونایی بیعلامت را مشخص کند.
این دستگاه میتواند از گونههای اکسیژن فعال برای تشخیص بیماریهای مربوط به ریه استفاده کند؛ چراکه افزایش گونههای اکسیژن فعال در خلط یکی از شاخصهایی است که میتواند نشاندهنده بیماری کرونا باشد. در بیماران کرونایی، حتی زمانی که هنوز علائم بیماری مشخص نشده است، میزان گونههای اکسیژن فعال در خلط بیمار تغییر میکند که این حسگر با استفاده از این شاخص میتواند وجود بیماری را مشخص کند.
دانشکده برق و کامپیوتر ضمن عرض تبریک به جناب آقای دکتر و تیم تحقیقاتی ایشان آرزوی توفیق روزافزون را از خداوند متعال برای این عزیزان مسئلت مینماید.