ساخت اولین نمونه بومی دستگاه تشخیص صحیح شستشو و ضدعفونی دست بر پایه الگوریتم های یادگیری عمیق

15 11 2021 08:07

کد خبر : 6407796

تعداد بازدید : 145

ضد عفونی دست یکی از راه های مهم و مطمئن در پیشگیری از انتقال میکروب ها، باکتری ها و ویروس هاست که با شیوع بیماری کرونا بیش از پیش حائز اهمیت شده و مورد توجه همگان قرار گرفته است. در همین راستا سازمان بهداشت جهانی دستورالعمل خاصی برای شستشو و ضدعفونی صحیح دست ارائه داده است.

با عنایت به این موضوع، آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران با همکاری شرکت توان رسان اولین نمونه دستگاه هوشمند جهت تسهیل در تشخیص فرآیند شستشو و ضدعفونی صحیح و اصولی دست ها را طراحی و اجرا کرده است.

این دستگاه که به سرپرستی آقای دکتر مهدی طالع ماسوله و با همکاری آقای دکتر احمد کلهر اساتید و اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر طراحی و ساخته شده است، تمامی مراحل صحیح و اصولی ضدعفونی دست را مطابق با دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی به کاربر نمایش داده و با پیگیری و بررسی حرکات دست کاربر توسط دوربین و الگوریتم های یادگیری عمیق، کیفیت عملکرد او را سنجیده و در صورت اجرای صحیح مراحل به کاربر بازخورد می دهد.

گرچه این دستگاه نمونه های مشابه خارجی داشته اما پس از بومی سازی در آزمایشگاه تعامل انسان و ربات، اکنون در ایران نیز اولین نمونه آن با موفقیت طراحی و ساخته شده است.  

شایان ذکر است که این پروژه ماحصل فعالیت های دانشجویان کارشناسی ( خانم ها فاطمه غفارپور و مبینا شاه بنده) و کارشناسی ارشد (آقایان سینا ولی و محمدامین حق پناه) از دانشگاه تهران بوده است.

اطلاعات بیشتر و نحوه کارکرد دستگاه در لینک زیر :

https://aparat.com/v/bafkD