ساخت دستگاه تشخیص متاستاز در نمونه های سرطانی در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر - ece- دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
سیستم تشخیص سرطان ساخته شده در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
محققان دانشکده برق دانشگاه تهران با ساخت یک نانو ابزار الکترونیکی، روشی جدید برای تشخیص انتشار سرطان به بافتهای دیگر ابداع کردند.
محمد عبدالاحد، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران،هزینه بالا و زمانبر بودن تشخیص را دو عیب اساسی روشهای رایج تشخیص متاساتاز شدن سرطان دانست و افزود: روشهای رایج مورد استفاده در تشخیص متاستاز شدن سرطان از یک سری شناساگرهای زیستی استفاده میکنند که این روشها علاوه بر اینکه گران و کند است، از دقت بالایی نیز برخوردار نیست.
وی گفت: اما کیت ساخته شده در این طرح، حتی حضور یک سلول سرطانی در بافت را نیز تشخیص میدهد. یکی از مزایای استفاده از کیت ساخته شده این است که از بافت زنده برای تشخیص استفاده میکند و این بافت را میتوان برای انجام آزمونهای تکمیلی دیگر مورد استفاده قرار داد. تاکنون آزمون تشخیص متاستاز شدن را برای ۲۰۰ بیمار انجام دادیم که در مواردی که بیمار درگیر با سرطان بود، دستگاه ما توانست حضور سلول سرطانی در بافت را بهخوبی تشخیص دهد.
وی در خصوص این تحقیقات حاصل تلاشهای محمد عبدالاحد، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، محمدعلی خیامیان و میلاد قارونی دانشجویان مقطع دکتری و محمد سعید نیکشعار، سعید انصاریان و محمد ثقفی، دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه است. ه Nature Communications نتایج این کار در مجله Nature Communications (سال ۲۰۱۷) منتشر شده است.
مصاحبه آقای دکتر عبدالاحد را میتوانید در لینک زیر مشاهده نمایید: https://www.aparat.com/v/X7nK4